XTR Arama

Gelistirilmis Arama
Oturum Aç
Modül Dene
Ana Menü
Kimler Çevrimiçi
13 kullanıcı çevrimiçi (8 kullanıcı Forum sayfasında)

Üyeler: 0
Ziyaretçiler: 13

Devamını Oku...
Yeni Üyeler
trox 2010/7/26
valeri2005 2010/7/23
Necooy 2010/7/20
tamer 2010/7/20
kern 2010/7/18
Anket
Kimler Utf8 Kullanıyor?
Utf8 Kullanıyorum 31 % 31%
Utf8 Kullanmıyorum 68 % 68%
Xoops Siteleri
Xoops Turkey Forum
   Modül Sorunları
     Teşekkür mesajı :)
Mesaj Gönderebilmek için Kayıt Olun

Cevaplı | Önce Yeniler Önceki Başlık | Sonraki Başlık | En alt
Gönderen Gönderi
SadeceSoft
Gönderilme Zamanı: 2010/2/6 1:35
Isınmaya Başlıyor
Nereden: İstanbul
Gönderiler: 21
Re: Teşekkür mesajı :)

Sağool kardeşim :)

----------------
SadeceSoft.Com | Just a time

Yigit
Gönderilme Zamanı: 2010/2/6 5:05
Yeni Üye
Nereden:
Gönderiler: 9

Ben bu site de olmasa ne yaparız bilmiyorum... Xoops'u Türkiye'de kullanan bir avuç topluluğun yardım alabildiği tek yer burası. Diğer xoops destek siteleri gibi yılmayan bir yer. Bende faydalanıyorum faydalanabildiğim kadar buradan. Ancak Xoops'ta problemler çok sık yaşandığı için kimse tercih etmiyor.

Örneğin; buradan son indirdiğim xoops sürümünde ilk stepten ileri gidemiyorum.

Bir önceki sürümü yükledim (2.3.3dü sanırım), yüklediğim modüllerin hiç biri 'modüller' bölümün de gözükmüyor.

2.0.16 kullanıyorum ve bazen sadece beyaz sayfa çıkma hataları oluyor, düzeltmesi vakit alıyor.

Ancak şuanda yeni çıkan beta sürümü 2.5 xoops'u gördüm ve umutlarım çoğaldı. Büyük ilerleme ve belkide 2 sene sonra Joomla'yı geride bırakacağız.

SadeceSoft
Gönderilme Zamanı: 2010/2/6 8:40
Isınmaya Başlıyor

Şuan kullandığım 2.4.4 var, 2.0.9.2'den sonra benim şahsen kullanmış olduğum en temiz ve en uyumlu sürüm; bana öyle geliyor olabilir ama bu şahsi görüşüm.

İddaa ediyorum xoops kadar basit bir çekirdeğe, xoops kadar uyumlu ve değişken yapıya sahip başka hiç bir hazır sistem "yok!"

6 yıl önce xoops ile tanıştığımda, php'nin ne anlama geldiğini bilmiyodum bile. Not defteriyle kurcalamayı öğrendiğimde, 1 ayda o acemi bile diyemeyeceğim halimle anladım sistemi adeta. Sorna, sistemlerde olgunlaştım dediğim günlerde joomla inceledim, ya bu adamlar çok zeki muhteşem bir yapıyla dizayn ettiler ben anlayamadım, yada bu xoops'ta gerçekten diğerlerinde olmayan, kimine göre o kadar sürüm değişikliğinden sonra "derme çatma" da olsa güzel bir şeyler var. Ben seviyorum arkadaş bu sistemi :)

----------------

hakanata
Gönderilme Zamanı: 2010/2/11 2:39
Yeni Üye
Nereden:
Gönderiler: 2

xoops güzel bir sistemdir yurt dışındaki bazı siteler çok güzeldir. biz türkiye olarak çok geriden gelmekteyiz. ve xoops n en büyük sorunu türkçe desteğini yetersiz olmasıdır. Ancak her ne olursa olsun xoops çekirdeği yapsıyla sağlam ve güvenlidir.

gelelim joomla konusuna bence xoops hiç bir zaman joomlayla yarışamayacaktır. bunun sebebi joomla aşağıda arkadaşında dediği gibi çok zekice  hazırlanmıştır.  ve destek siteleri muhteşemdir.  xoops önce php-nuke'yi geçmelidir. şuan cms sistemleri arasında en az tercih edilen xoops türkiyede. wordpress, drupal, joomla, nuke, fusion  hepsi xoopstan ilerideler

Active8
Gönderilme Zamanı: 2010/2/11 12:24
XTR Destek Ekibi
Nereden:
Gönderiler: 404

SadeceSoft dostum dogru soyluyor, eski-yeni eleman farketmesizin bu isi yapmaliyiz, bu ise kattien gurur sokmamaliyiz.

Eger herkes herseyi kendine saklar ve paylasmassa bu olay da burda biter, bence soyle bir mantik da var " bende olan modul/tema/kod kimsede olmasin" cunku ticari sekilde kullanilan Xoops sitesi cok , adamlar da bunu gizlemek amacli degisiklik yapiyor ki standaard xoops a benzemesin diye

Uzun lafin kisasi bu kadar karamsar olmamak lagzim, bir cok Turkce Xoops sitesi biti gitti bunlardan olmayalim...

SadeceSoft
Gönderilme Zamanı: 2010/2/11 18:04
Isınmaya Başlıyor

Herkes elinden geldiğince, elinden geleni yapsa, elimizden gelenlerle burdan xoops.org sunucusuna gidiş geliş 3'er şerit yol yaparız :)

----------------

More
Gönderilme Zamanı: 2010/2/12 2:43
XTR Destek Ekibi
Gönderiler: 137

Valla dostlar ben bu işe xoops la başladım bir kaç işimi wp ile yapıyorum ama xoops ilk göz ağrım vede xoops un yarınından çok umutluyum... Birde burası ufak ama çok sıcak bir aile bizim için, herkes elinden geldiğince yardımcı olmaya çalışıyor...

Yani bize bağlı Türkiye de Xoops un geleceği derim ben, diğer sitelerin halini görüyoruz..

Uzun lafın kısası SadeceSoft arkadaşımızında dediği gibi " Herkes elinden geldiğince, elinden geleni yapsa, elimizden gelenlerle burdan xoops.org sunucusuna gidiş geliş 3'er şerit yol yaparız :)"   

----------------
İstanbul Özel Ders
Eğitimciler Sitesi

« 1 (2)
Cevaplı | Önce Yeniler Önceki Başlık | Sonraki Başlık |

Mesaj Gönderebilmek için Kayıt Olun