XTR Arama

Gelistirilmis Arama
Oturum Aç
Modül Dene
Ana Menü
Kimler Çevrimiçi
9 kullanıcı çevrimiçi (6 kullanıcı Forum sayfasında)

Üyeler: 0
Ziyaretçiler: 9

Devamını Oku...
Yeni Üyeler
trox 2010/7/26
valeri2005 2010/7/23
Necooy 2010/7/20
tamer 2010/7/20
kern 2010/7/18
Anket
Kimler Utf8 Kullanıyor?
Utf8 Kullanıyorum 31 % 31%
Utf8 Kullanmıyorum 68 % 68%
Xoops Siteleri
Xoops Turkey Forum
   Modül Sorunları
     Teşekkür mesajı :)
Mesaj Gönderebilmek için Kayıt Olun

Cevaplı | Önce Yeniler Önceki Başlık | Sonraki Başlık | En alt
Gönderen Gönderi
SadeceSoft
Gönderilme Zamanı: 2010/2/3 5:10
Isınmaya Başlıyor
Nereden: İstanbul
Gönderiler: 21
Teşekkür mesajı :)

Arkadaşlar öncelikle çalışmalarınız için gönülden tebrik ediyorum.

Bir kaç yıl önce, ilk xoops türkiye resmi destek sitesinde görevliydim bir abimin yanında. Uğraşırdım o zamanlar.

Gel gelelim, o zamanlar dosyaları alıp kullanıp uğramayan tiplere haliyle pek sevgi duymazdık :) Bayağı bi modül sömürdüm bugün itibariyle sizden, ama gerek Türkçeleştirme gerek açıklama ile ilgilenen arkadaşlara teşekkür etmeden geçmeyi gururuma yediremedim.

Çalışmlarınızda başarılar diliyorum, özellikle dikkatimi çeken nickinin; Activex8 olduğunu sandığım arkadaşımıza çok teşekkürler, paylaşımlarını kullanıcam inşallah. Diğer nickini anımsayamadığım emektar arkadaşlara da çok teşekkürler. Konuyu alakasız bir yere açtım sanırım, taşımanız gerekecek, kusuruma bakmayın :)

Böyle içten ilgilenen arkadaşlarla karşılaşmak halen, güzel..

hacamat
Gönderilme Zamanı: 2010/2/3 6:20
XTR Destek Ekibi
Nereden:
Gönderiler: 506
Re: Teşekkür mesajı :)

Baya zamandır gelmemişsiniz belli oluyor :)

Eğer devam etmek isterseniz aramızda olmanızdan mutluluk duyarız.

Herzaman bekleriz. Elimizden geldiğince bu paylaşımı sürdürmeye çalışıyoruz. Ancak 3-5 kişinin çalışması Türkiye xoopsçularını istenen seviyeye getiremeyecektir.

SadeceSoft
Gönderilme Zamanı: 2010/2/3 9:04
Isınmaya Başlıyor

Utanmasam, benden geçti derdim ama, utanıyorum :) Çok değişmiş sistemler, modüllerde anlayamadığım uyumsuzluklar, temalar da o şekilde. ben halen 2.0.9.2 kararlı sürümde kalmışım, yükseltmeye kalksam işin içinden çıkamam..

Ben ilgilendiğim yıllarda, tema ve sıfırdan modül yapımı için volkan karakuş ile çok niyetlenmiştik ancak, o'nun tema yapmasının ötesine geçemedik, adım gibi eminim ki fedakar bi php bilen arkadaş herkesn üstüne atlayacağı bir modül yazmadan dikkat çekemeyiz üstümüze, lakin eskiden çığır açan modül yapımcılarını sitelerine baktım, hepsi reklamcıların eline düşmüş :) çok acı bir durum ancak, joomla, wp karşısında xoops sanki çökmüş? halen halihazırda seo'su, ajax sistemi yok. Bu şartlarda da, kim varolanın üstüne çok büyük bir artı koyabilir ki? xoops.org'a en son 2005 te giriş yapmışım, aradan geçen 5 yılda halihazırda bir seo eklenmemiş olması çok ilginç.

Çok içlenmişim, ah xoops ah diyorum sadece... Belki bigün :)

Active8
Gönderilme Zamanı: 2010/2/3 17:28
XTR Destek Ekibi
Nereden:
Gönderiler: 404

Oncelikle Hosgeldin !

Ben de birkac kez Xoops dan kopma noktasina gelmistim , hatta ufak ufak joomla ve Wordpress yuklmeye baslamistim bile sitelerime ama kullanisliligi ve guvenli CMS olarak yine de Xoops da karar kildim.

Biliyorum SEO ve Ajax gibi effectlerden biraz noksaniz ama bunlar en kisa zamanda çözulecektir, ozellikle 2.5 surumu Ajax la hasirnesir olacaktir, zaten 2.5 Alpha surumu de bunu gösteriyor ve 2.8 ve üstu sürumlerde SEO olacagindan eminim, Xoopsun ana sitesinde bile bu tartisiliyor.

Bu yuzden xoops eskisine bakarak ozellikle son sene icinde cok buyuk ataklar yapmistir, ve bir suru yeniliikler yapmistir.

Sunu da bilmeni isterim, bir çok modul Xoops un ana sitesine yayinlanmiyor, BabylonbyXoops sitesine bakmani oneririm.

SadeceSoft
Gönderilme Zamanı: 2010/2/3 17:59
Isınmaya Başlıyor

Ben halen xoops'un kendime göre en büyük savunucularındanım ancak bu temel eksiklikleri kan kaybettirmiş gönürüyor.

Seo eskiden entegreyle olabiliyordu, ancak ben o entegreyi de bulamıyorum şuan çok şaşkın durumdayım :) Ajax'ın 2.5 e eklenme haberini dün sabaha karşı xoops.org'da okudum ancak sanıyorum sadece dediğin gibi haşırneşirlikle sınırlı kalıcak ilk bir kaç sürümde.

Yeni sürümü kurcaladığımda içime ateş düşürür umarım, dil dosyası çevirmeyi bile özler mi bi insan yahu? :)

serpinli
Gönderilme Zamanı: 2010/2/3 21:01
XTR Destek Ekibi
Nereden:
Gönderiler: 92

Hoşgeldin, aramızda görmek mutluluk verici...

SadeceSoft
Gönderilme Zamanı: 2010/2/5 1:04
Isınmaya Başlıyor

teşekkür ederim :)

BaCKStagE
Gönderilme Zamanı: 2010/2/5 5:29
XTR Destek Ekibi
Nereden:
Gönderiler: 200

xoops kişiler yüzünden bitiyor bırakan insanlara sorarsan sana diyecekleri tek şey şudur; bu insanlar bunları hak etmiyor!(bazıarı hariç)

Özellikle Xoops üzerine Türkiyede çoğu şeyler paylaşılmıyor çünkü, hak edilmiyor neden paylaşılsın k i ? Hiçmi koca ülkede tema yapacak adam yok, hiç mi modül yazacak adam yok ?

Var elbette inanın pireye kızdım yorgan yaktım ama iyide oldu herşeye zaman ayırabiliyorum artık ve hacamat biliyor piyasaya sunacağım seri temaları bundan sonra olay benim için tamamen ticarettir.

Şuanda eskilerden çok kimse yok bir görebildiğim active8 benim taa ozamanlar nickim Darkgod du sonra çevirdik buna ozamanlar insanlar biraz daha bilgiye ve işi bilene önem veriyordu şimdi sıfır.

Daha selamunaleyküm diyen başımıza xoopscu kesildi çok bilenler var kimsenin eskilere ihtiyacı yok neden bırakmasın ki :)

----------------

Tema,modül,hosting,domain konusunda her türlü ticari anlamda özel destek verebilirim.

BAZI DENSİZLER YÜZÜNDEN ARTIK DESTEK VERMİYORUM O ÇOK BİLENLER KENDİNİZ ÇALIN OYNAYIN! SAYGI SIFIR!

SadeceSoft
Gönderilme Zamanı: 2010/2/5 7:01
Isınmaya Başlıyor

Valla açık konuşayım. Volkan abimle birlikte bu sistem için elimizden geleni yaptığımız yıllarda (2004-2005) çok güzel şeyler yaşıyorduk, insanlar samimiyetten öyle bi haldeydi ki bilen/bilmeyen arkadaşlar tema yaptık, arkadaşlar modül türkçe yaptık, arkadaşlar şunu yapalım birlikte şeklindeydi ki ufacık projede neler yapabiliyoduk aramızda.

Ben bu bahsettiğiniz kişisel bitmelerden inanın bi'haberim. çünkü bende o aralar çeşitli sebeplerden uzaklaşmıştım ama kesinlikle bu gibi bir sebep değil, kişisel sorunlarımdı.

O zamanlarda nickim delidolunet'ti. Volkan abiminse webthese. O yıllardan kalan kimseyi ama kimseyi görebilmiş değilim.

Herkes haklı, xoopsu modül kurup modülün dizinini değiştirebilince bildiğini zanneden insanlara sen bilmiyorsun kardeşim diyemezsin, anlamaz. Ben ne yaparsam yapayım, sen ne yaparsan yap o adam gözünde "ben istesem bunu elimde sallarım" modelindesin.

Ben kendi çapımda biliyorum, sistem çok değişime uğramış takıldığım çok nokta var ancak hiç bi bilgi, emek verilip teşekkür bile alamamaktan dahi önemli değildir. Emek herşey. Sen kızıp bırakacaksın saygı yok diyip, active8, hacamat kızıp bırakacaklar vay kardeşim hiç saygı yok herkes kem küm diyip.

Eee? Yıllar sonra xoops ihtiyacım oldu burayı buldum, geldim. Sağolsun kim gördüyse ilgisini eksik etmedi. Sırf bir yıl sonra değer kıymet bilecek bir adamın gelmesi umuduyla bile bu işe zaman ayırmaya değer. Emin olun yardımcı olabilmenin verdiği haz başka bişeyde yok :)

Çok konuşup laubaliliğe kaçıyo gibi olmasın ama bu piyasanın içindeki adamların sabıra ihtiyacı var. Herkes ucundan tutacak, yapacak kardeşim. Biz ki tv karşısında ülkeyi görüp "birisi kurtarsın şu ülkeyi" diyen insanlarız. Ben backstage tema yapsın, hacamat türkçe yapsın, active8 modül yazsın diye gözünüzün içine bakarsam daha çok beklerim, bu sizin için de geçerli.

Herkes, elini taşın altına sokacak, eli taşın altında olan varsada orda tutmaya devam edicek. Zamanla taşın altına soka soka elimizi deviricez o taşı.

Son bişey demek istiyorum, güzel bişeyler yapmak için denemeye değmez mi? değer. Herkes önce kendi yapacak, sonra gözün içine bakacak.

Eskilerden kimse kalmadı. E kardeşim bırakıp giden adam gözden çıkartmış, biz yeni yeni kalalım o zaman :) Xoops kodu gördüm de içim kıpraştı 2 gündür be, kalın selametle; hepberaber xoopscu kesilelim debişeyler yapalım arkadaşlar değer ya, sitede oğlum sen hala mı çevirmedin o modülü diye küfür yemeye inanın değer :)

----------------
SadeceSoft.Com | Just a time

serpinli
Gönderilme Zamanı: 2010/2/5 23:34
XTR Destek Ekibi
Nereden:
Gönderiler: 92

Aramıza hoşgeldin DeLiDoLuNeT

(1) 2 »
Cevaplı | Önce Yeniler Önceki Başlık | Sonraki Başlık |

Mesaj Gönderebilmek için Kayıt Olun