XTR Arama

Gelistirilmis Arama
Oturum Aç
Modül Dene
Ana Menü
Kimler Çevrimiçi
9 kullanıcı çevrimiçi (4 kullanıcı Forum sayfasında)

Üyeler: 0
Ziyaretçiler: 9

Devamını Oku...
Yeni Üyeler
berixx 2010/9/3
serhatdemi 2010/9/2
usahan 2010/8/31
ucyollu 2010/8/30
cncskn 2010/8/30
Anket
Kimler Utf8 Kullanıyor?
Utf8 Kullanıyorum 31 % 31%
Utf8 Kullanmıyorum 68 % 68%
Xoops Siteleri
Xoops Turkey Forum
   Duyurular / Kurallar
     Xoops-Tr.Com
Mesaj Gönderebilmek için Kayıt Olun

Cevaplı | Önce Yeniler Önceki Başlık | Sonraki Başlık | En alt
Gönderen Gönderi
B.Heyula
Gönderilme Zamanı: 2010/7/31 22:07
XTR Destek Ekibi
Nereden:
Gönderiler: 116
Xoops-Tr.Com

Xoopsun geçmişi bende 2004 yılında başlar.xoopsla ilk tanıştığım zaman karşımda bomboş bir cms görmüştüm ve bırakmıştım. o yıllarda xoopsum.com ve benzeri destek siteleri vardı.aradan 1 yıl kadar geçtikten sonra xoopsa tekrar dönmeye karar verdim ve tekrar xoopsu kurdum gene karşımda boş bir cms.o zamanlarda xoopshocası.com vardı sorular sordum yardım istedim kimse ilgilenmedi yardımcı olmadı tek başına Bora Canbula çalışıyordu oda herşeye yetişemiyordu.o yıllarda ben www.uzmanplus.com u kurdum ve çığ gibi büyüdü günümüz itibariyle 50 binden fazla üyesi oldu.her zaman tema konusunda zayıf kaldığını düşündüğüm xoops a ihtiyacımı karşılayan temalar bulamayınca kendimce ben yapmalıyım dedim ve tema yazma işine girdim hemen hemen bütün mantığını kavradım artık ve istediğim temayı yapa biliyorum.Bunları neden anlatıyorki diye soracak olursanız cvp şu xoops gelişiyor ve xoops-tr.com türkiye kolu olarak gerçekten büyük çalışmalar sunuyor.Ömer abin çalışmaları tek başına yetmiyor hepimizin yardım etmesi gerekiyor xoops bana göre en iyi cms dir ve yapılmıcak bi site yoktur xoopsla.takıldığınız heryerde bize sora bilirsiniz biz hep burdayız burda olucaz sizde yardımlarınızı esir gemeyin.

Ve şöyle bir geçmişten günümüze xoops tr ye bakacak olursa resimler herşiyi zaten anlatıyor..

Xoopshocasi.com sitesi

xoops-tr.com günümüz...................

Open in new window

----------------
Open in new window

hacamat
Gönderilme Zamanı: 2010/8/1 0:46
XTR Destek Ekibi
Nereden:
Gönderiler: 525
Re: Xoops-Tr.Com

Bende xoopsum.com sitesinde tanıştım xoops ile hatta ilginçtir www.turkcedersi.gen.tr benim ilk tanışmama vesile olan sitedir. O yıllarda xoops modüllerinin çoğu türkçe değildi türkçe olanlarda sadece ana sayfada görünecek yerler çevriliyordu genel olarak. Dolayısıyla aradığımızı bulamıyorduk anlaşılamıyordu sürekli şu nerde bu nerde diye sorular soruyorduk.

Video eğitimler hiç yoktu. En basit şeyi bile gunlerce ugraşarak sorarark çözüyordum. Xoopstan önce joomlaya bakmıştım çok karışık geldiği için beğenmemiştim. Xoopsa alıştıktan sonra insan başka bir scripte ihtiyaç duymuyor bana göre. Günümüzle kıyasladığımızda eskiden bilgi edinmek daha zordu. İrtibat yoktu şimdi çoğu arkadaşla telefonla bile bilgi alışverişinde bulunuyoruz. Fikir alış verişinde bulunup xoops-tr ve xoops için neler yapabileceğimizi değerlendiriyoruz.

Xoopsun en büyük eksikliği efkanın da değindiği gibi tema idi. Ancak bunun ardından yüzlerce modül olmasına rağmen bunların çok azının Türkçeye kazandırılması da beni rahatsız ediyordu ve hala da etmeye devam ediyor. Yabancılar çatır çatır modül yazacak biz zahmet edip bunları çevirmeye bile uğraşmayacağız bu bence çok ayıp ve küçük düşürücü bir durumdu. ingilizcem yeterli olmadığı halde kendimce çeviriler yapmaya başladım. Hatalarım oldu düzelttim. Kendime belli bir kalıp oluşturdum. %100 güzel çeviriler olmasa da artık anlaşılabilir Türkçeye uygun cümleler kurarak modülün kullanılabilmesini sağlayacak çeviriler yapmayı başardım. Hatta fransızca çince bile olmasının pek önemsiz olduğunun farkına vardım. Çeviri siteleri (google translator ve microsoft translator) oldukça iş görüyor. Bazı yerler yanlış olsada modulu cevirirken denemeler yaptığımızda o eksiklikleri görüp düzeltebiliyoruz.

Küçük bir hesap yapmak gerekirse çevrilmemiş 200 modül olduğunu varsayalım. Ben tek başıma günde 1 modül çevirsem 200 gün yapar. Bir modülü 200 gün beklemek zorunda kalmaktansa gelin birlikte şunları el birliğiyle çevirelim. Sonra modüllerin eksik tafarlarını düzeltelim daha sonrada kendi modülümüzü kendimiz yazar hale gelelim. Ama bunca modül varken biz neden modül yazamıyoruz sorusunu kendimize sormayalım. Önce çevirelim bitirelim sonra varolmayan modülleri ayzmaya çalışalım.

Xoops-tr birçok şeyi standart hale getirdi eskisi gibi sürüm dil dosyalarında hatalarla karşılaşmıyoruz. Karakter hatalarını anında çözebilir hale geldik. Özellikle bu konuda ben kendimi yetiştirdiğimi düşünüyorum.

Xoops-Tr.Com u sadece destek sitesi olarak görüp ihtiyacınızı gördükten sonra uğramayacağınız bir site olarak kullanırsanız bu site karınca hızı ile gelişir. Destek olup bir modülü dahi çevirip paylaşmanız gelişme hızımızı çok fazla etkileyecektir. İnanın ben çeviri işi bitmiş olsa görsel ayarlamalara başlayacağım ama önceliğim şuan sadece çeviri. VE bana lazım olmayan bir sürü modülü çevirdim belki birileirnin işine yarar diyerek.

Kendinize lazım olmasa da bu modülleri çevirmek gerçekten çok önemli..

Herkese katkılarından dolayı teşekkür ediyorum.

Cevaplı | Önce Yeniler Önceki Başlık | Sonraki Başlık |

Mesaj Gönderebilmek için Kayıt Olun