XTR Arama

Gelistirilmis Arama
Oturum Aç
Modül Dene
Ana Menü
Kimler Çevrimiçi
9 kullanıcı çevrimiçi (5 kullanıcı Forum sayfasında)

Üyeler: 0
Ziyaretçiler: 9

Devamını Oku...
Yeni Üyeler
berixx 2010/9/3
serhatdemi 2010/9/2
usahan 2010/8/31
ucyollu 2010/8/30
cncskn 2010/8/30
Anket
Kimler Utf8 Kullanıyor?
Utf8 Kullanıyorum 31 % 31%
Utf8 Kullanmıyorum 68 % 68%
Xoops Siteleri
Xoops Turkey Forum
   Xoops Yeni Başlayanlar Destek Forumu
     Bedava Okul Sistemi
Mesaj Gönderebilmek için Kayıt Olun

Cevaplı | Önce Yeniler Önceki Başlık | Sonraki Başlık | En alt
Gönderen Gönderi
valeri2005
Gönderilme Zamanı: 2010/7/25 5:30
Yeni Üye
Nereden: antep
Gönderiler: 4
Bedava Okul Sistemi

Öncelikle bedava okul projesiyle çok iiyi bir hizmet vermiş olduğunuzu belirtmem gerekiyor. Fakat ilk defa xoops kullanan birisi olarak çok basit yerlerde saatlerce uğraşıyorum. Biraz daha detaylı biir anlatım yapmanız daha iyi olur diye düşünüyorum. Mesela benim  şu an en son olarak takıldığım yer şudur. xoops şu an hatasız bir şekilde kurulu. Fakat bu okul temasını bir türlü bulamıyorum ve ayrıca admin panelinden tercihlere gidip ana şablonları değiştirdiğim halde sadece yönetici teması değişiyor. Sitenin ana sayfasında herhangi bir tema değişimi olmuyor. 3 gündür bu okul sitesi ile uğraşyorum fakat burdan öteye gidemedim. Yardımcı olmanız dileğiyle.

B.Heyula
Gönderilme Zamanı: 2010/7/25 10:27
XTR Destek Ekibi
Nereden:
Gönderiler: 116
Re: Bedava Okul Sistemi

Open in new window

Yukardaki resim işini görür.Birde yazıyla anlatayım.Admin panelinden Genel ayarlar

Varsayılan şablon (Site Teması) Shop1 teması seçilir...

Seçilebilir temalarda da Shop1 teması seçili duruma getirilir ve ayarlar kaydedilir..

----------------
Open in new window

valeri2005
Gönderilme Zamanı: 2010/7/26 0:01
Yeni Üye

Çok teşekkür ederim. Gerçekten saatlerce uğraşlarım sonucu yapamadığım işlemi 10 sn de yaptım. Şimdi sizden bir ricam olacak. Sitede aktifleştirdiğim modüller sol tarafta alt alta sıralanmış şekilde yazıyor. Onları nasıl görsel şekilde çalıştırabilirim? Yani böyle link olarak mı kalacak ? Yani siteyi tam olarak bitirmek istiyorum. Bu sorularım sayesinde bilmeyen arkadaşlar da öğrenmiş olacaklardır eminim. Yani modüller yüklendi ve aktifleştirildi, peki ondan sonra nasıl kurulum ve düzenleme yapacağız? En azından okul sitelerinde kullandığımız bir kaç modülden örnek verirseniz diğerlerini rahatlıkla biz halledebiliriz kanısındayım. Bu gece bu siteyi bitirmek istiyorum. SBs sonuçları açıklandığı için çoğu kişi okul sitesine girmek istiyor. Yardımlarınız için şimdiden teşekkürler.

B.Heyula
Gönderilme Zamanı: 2010/7/26 0:06
XTR Destek Ekibi
Nereden:
Gönderiler: 116

öncelikle xoopsa yeni başlayan birisi olduğun için başlarda zorluk çekmen normal.Ben xoops u ilk kurduğumda bu ne demiştim ömer abinin tabiriyle bi iskelet görmüştüm karşımda.Neyse soruna gelecek olursak o linler bloğu sistem den ana menü bloğu bu bloğu iptal edip resimli menüler oluştura bilirsin.bunları ister özel blok olarak html kodlarıyla istersende multimenü modülüyle de yapa bilirsin.Bu istediğin işlem için değişik modüllerde mevcur ama multimenü sitede tr olarak mevcut....

----------------
Open in new window

valeri2005
Gönderilme Zamanı: 2010/7/26 0:23
Yeni Üye

Evet yavaş yavaş anlamaya başlıyorum. Peki bu ana menuyu nereden ıptal edıyoruz. Ana menu blogunu ıptal edıp multı menu moodulunu kuracagız. Buaraya kadar anladım. fakat ayarlar sayfasında 3 kez tur atmama ragmen ana menu secenegı goremedım :)

hacamat
Gönderilme Zamanı: 2010/7/26 12:12
XTR Destek Ekibi
Nereden:
Gönderiler: 525

Ana menü olarak Mastop_publish modülünün menü bloğunu tercih ettik okul sitesinde sebebi oldukça esnek olmasıdır. Aslında ne yapmak istediğinizi tam anlamasam da kısaca o bloğu nasıl düzenleyeceğinizi anlatayım.

1- Yönetim panelinden Bloklara Tıklayın

2- Filtreler kısmından (Modül Seçiniz= sistem yazar genelde orada) sayfalar (mastop_publish) modülünü seçin.

3- sağındaki diğer filtreler genelde Tüm tipler seçiniz yoksda bazı blokları göstermeyebilir.

4-Ana Menu yazan bloğu göreceksiniz. isterseniz devre dışı bırakırsınız ama yinede sağ taraftaki düzenle butonuna basarak yapabileceğiniz ayarları bi inceleyin derim.

Kolay gelsin

empatikus
Gönderilme Zamanı: 2010/7/29 18:14
Yeni Üye
Nereden:
Bedava Okul Sistemi

Merhabalar, ilk önce hazırlamış olduğunuz bu güzel site için çok teşekkürler. Bende bir konuda yardımınızı isteyecektim. Ben tema olarak shop2'yi beğendim ve seçtim. Ama sol taraftatki menüde kayma var ve bir türlü düzeltemedim. Onu nasıl düzelteceğim konusunda beni aydınlatır mısınız? Şimdiden çok ama çok teşekkürler...

Aşağıdaki resmide sorunumu daha iyi anlatabilmek için gönderiyorum, umarım bir faydası olur...

More
Gönderilme Zamanı: 2010/7/29 18:50
XTR Destek Ekibi
Nereden: İstanbul
Gönderiler: 137

empatikus aklıma ilk gelen şey eski sürüm bir tarayıcı kullanıyor olman, bir ihtimal tema dosyalarından kaynaklı bir sorun olabilir...

----------------
İstanbul Özel Ders
Eğitimciler Sitesi

hacamat
Gönderilme Zamanı: 2010/7/29 19:01
XTR Destek Ekibi
Nereden:
Gönderiler: 525

Empatikus o hatayı aslında düzeltip eklemem gerekiyordu ama gözden kaçmış mesele okadar büyük bişey değil. Aslında düzeltilmiş dosyayıda yollardımda vaktim yok şuan dışardan bağlıyım :)

hata Themes/shop2/style.css ,Themes/shop/style.css veya Themes/shop3/style.css

dosyasındaki şu satırın silinmesiyle düzeliyor.

list-style: url(../images/li.gif);   bu silinecek

Ben sildim diye hatırlıyorm eğer bu satırı bulamıyorsanız demekki silmişimdir siz şunu yapın o halde.

Ana Dizindeki Xoops_data/caches/smarty_cache içindeki tüm dosyalar silinecek

Ana Dizindeki Xoops_data/caches/smarty_compile içindeki tüm dosyalar silinecek

Ana Dizindeki Xoops_data/caches/xoops_cache içindeki tüm dosyalar silinecek

Bu sizin sorununuzu çözecektir :) Sorunsuz bir sistem yapsaydık kimse destek sitesine uğramazdı değilmi :))

empatikus
Gönderilme Zamanı: 2010/7/30 3:27
Yeni Üye
Nereden:

Tekrar merhabalar, ilginiz ve cevaplarınız için çok teşekkür ederim. Yalnız dediklerinizi yapmama rağmen sorunum aynen devam ediyor. Söylediğiniz stil dosyası direkt tema klasörünün içerisinde değil, tema klasörünün içindeki CSS isimli klasörde bulunor ve onda da

list-style: url(../images/li.gif);

ibaresi bulunmuyor. Dediğiniz gibi silmişsiniz zaten bu kodu. Bahsettiğiniz Xoops_data klasörünün içindeki söz konusu klasörlerin içini boşalltığım halde yine sorunum devam ediyor. Ben Xoops_data klasörünün ismini değiştirmiştim sistemi kurarken. Örneğin xxx_data yapmıştım ve hostumun ana dizininin dışına taşımıştım kurulum sırasında anlattığınız gibi. Acaba sorun bunlardan kaynaklanabilir mi?

Not: tarayıcım ie 8 yani eski tarayıcı falan kullanmıyorum.

Tekrar ilginiz için çok teşekkür ederim, şimdilik hoşçakalın..

(1) 2 »
Cevaplı | Önce Yeniler Önceki Başlık | Sonraki Başlık |

Mesaj Gönderebilmek için Kayıt Olun