Kullanıcı Girişi
Kullanıcı Adı Şifre Beni Hatırla
Xoops-Tr.Com Forum
   Genel Sorunlar
    
Mesaj Gönderebilmek için Kayıt Olun

Cevaplı | Önce Yeniler Önceki Başlık | Sonraki Başlık | En alt
Gönderen Gönderi
sssuvari
Gönderilme Zamanı: 2010/1/18 22:00
Kayıt: 2008/12/14
Nereden:
Gönderiler: 0


arkada?lar herkese merhaba, benim sitede türkçe karakter sorunu var. en son yükledi?im sürüm(2.4.3.) den sonra olmaya ba?lad?. ne yapt?msa çözemedim. hatta cpanel de bile ayn? sorunla kar??la?t?m. utf-8 idi karekter seti ama olmad?.



asl?nda eski sürümlerde sorun ya?mam??t?m. Bana eski sürüme geri  nas?l dönebilirim anlatabilirmisiniz. ?imdiden te?ekkürler, yard?mlar?n?z için.


omerbilgin
Gönderilme Zamanı: 2010/1/18 22:36
Xoops Kurucu
Kayıt: 2008/9/30
Nereden:
Gönderiler: 2


UTF-8 yükledi?iniz sistemde dilin turkish_utf8 oldu?undan emin olun ve tüm modülleirn language/turkish_utf8 ?eklinde dil dosyalar?n?n oldu?undan emin olun.



K?sacas? utf8 kullanacaksan?z biraz dikkatli olmal?s?n?z. Eski süürm kullanman?za gerek yok ayn? sürümü turkish olarak seçip kurarsan?z (a?amalar? ilerlerken talimatlara uyunuz) sorun ya?amazs?n?z.



Koaly gelsin


sssuvari
Gönderilme Zamanı: 2010/1/20 19:14
Kayıt: 2008/12/14
Nereden:
Gönderiler: 0


evet dedi?ini de yapt?m sorun azalmakla berbaer tam olarak çözülmedi. ?,ö,ü,? ? karakterlerinin gösterilmseinde sorun var.


omerbilgin
Gönderilme Zamanı: 2010/1/20 21:35
Xoops Kurucu
Kayıt: 2008/9/30
Nereden:
Gönderiler: 2


Msn ye ekleyin yard?mc? olay?n. omerbilgin[at]hotmail.com


serpinli
Gönderilme Zamanı: 2010/1/20 22:05
Kayıt: 2008/10/1
Nereden:
Gönderiler: 2


kulland???n?z teman?n dil kodlamas?n? da kontrol ediniz. Gerekirse theme.html dosyas?n? utf_8 olarak ayarlay?n?z. (Ba??ma geldi bu ?ekilde çözdüm)


baba_yorgu
Gönderilme Zamanı: 2011/4/14 20:54
Kayıt: 2011/4/14
Nereden: ankara
Gönderiler: 0
?ncelikle selamlar sizdeki problem?n b?reb?r ayn?s? ?le kars?last?m sadece ufak b?r kurulum hatas? yap?lm?s san?r?m

S?md? soyleyeceg?m ad?mlar? tekrar yaparsan?z sorununuz duzelecektir .

?lk Ad?m : Sql server daki veri taban?m?z? temizliyoruz

?kinci Ad?m : Ftp adresimizdeki "mainfile.php" dosyas?n? silip
kurulumdan ?nceki halini tekrar at?yoruz

???nc? ad?m Kurulumda yapm?s oldugumuz ?lk Dil secenegini turkish_utf8 olarak se?iyoruz

Veri tabanlar? ad?m?na geldi?imizde latin5_8859-9 iso turkish ve latin5_turkish_ci Se?iyoruz Diger ad?mlar? normal kurulumdaki gibi devam ettiriyoruz ve sonra sql veri taban?m?z? kuruyoruz Web sayfam?z?n Turkce dil deste?i aktif oluyor ... Yard?mc? olab?ld?ysem Ne mutlu bana
Gönderilme Zamanı: 2014/8/11 22:51
sorununu c?zemediysen sana bir ?nerim olacak hic birsey yapmana gerek yok sadece languages klas?r?ndeki turkish klas?r?n?n ismini turkish_utf8 yap sorun hallolur denemedim ama tecr?belerime dayanarak s?yl?yorum icerigi olan arkadaslar icinde herhangi bir kayip riski yoktur.
kolay gelsin
Cevaplı | Önce Yeniler Önceki Başlık | Sonraki Başlık |


Mesaj Gönderebilmek için Kayıt Olun